Održan 2. modul lokalnog programa APR-a u Osijeku

U Coworking prostoru u Osijeku 28. ožujka održan je drugi modul programa “Lokalni resursi – pokretači ekonomskog i društvenog razvoja” koji za polaznike ima mlade i perspektivne lokalne lidere i profesionalce iz nekoliko slavonskih županija. Programom se nastoje potaknuti razvojni projekti u lokalnim zajednicama, a podupiru ga Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj i Grad Osijek.

Modul je započeo uvodnim riječima voditeljice programa Maje Jurišić i čestitkama na izvrsnim  rezultatima polaznika u natječaju za pohađanje Godišnjeg programa APR-a. Čak 3 polaznika lokalnog programa APR-a u Osijeku uspjelo je proći prvu selekciju i ući u drugi krug izbora za Godišnji program APR-a, dok je za polaznika generacije 2015. odabran Igor Andrović.

2. modul lokalnog programa APR-a u Osijeku bio je posvećen projektima financiranima iz EU. U prvom dijelu programa polaznici su od Maje Jurišić, Milana Tankosića i Miroslava Sikore mogli čuti konkretna iskustva i savjete o pisanju, planiranju i provođenju EU projekata u lokalnim zajednicama. Poslije ovog panela David Kranjac sa Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku  predstavio je polaznicima projekt “Eco-educo Park” koji je bio financiran sredstvima iz EU, a cilj mu je bio educiranje i pripremanje socijalno isključenih i nezaposlenih osoba za ekološku poljoprivrednu proizvodnju.

Nakon panel rasprave i interaktivnog predavanja polaznici su podijeljeni u 4 grupe u kojima su zajedno sa svojim mentorima razrađivali konkretne projektne ideje i pripremali ih za prijavu na jedan od aktualnih natječaja.

S obzirom da je cilj programa da pojedinci iz različitih sektora započnu međusobno surađivati na različitim razvojnim projektnim idejama ovim stručnim radionicama želi ih se potaknuti na zajednički razvoj projektnih ideja. Polaznici će pomoću smjernica dobivenih od mentora na timskim sastancima detaljno razraditi projektne ideje, te iste predstaviti na sljedećem modulu koji je zakazan za 30. svibanj 2015.