Erasmus + Sport Radionica

12375237_1537112329942311_7042288135764615188_o
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Hrvatski olimpijski odbor, održali su 15. prosinca 2015. godine u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, održali su info dan o programu Erasmus+:Sport za predstavnike neprofitnih sportskih udruga, jedinica lokalne i područne samouprave, neprofitnih javnih ustanova koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja, razvojnih agencija i lokalnih akcijskih grupa.

Cilj info dana bio je predstaviti mogućnosti korištenja potpora u okviru programa Erasmus+:Sport svim zainteresiranim dionicima i potencijalnim korisnicima programa u Republici Hrvatskoj.

Prezentacije o opisu i ciljevima programa održala je gđa Božena Lukač iz Agencije za mobilnost i programe Europske unije, programska pravila u svojoj je prezentaciji objasnila gđa Alma Papić iz Hrvatskog olimpijskog odbora, a proceduru same prijave i natječajne dokumentacije predstavila je gđa Ana Nahod Ohnjec iz Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Gđe Ana Kralj i Ana Mikulić iz Regionalne razvojne agencije Međimurje predstavile su primjere dobre prakse kroz predstavljanje projekta „On the move“ dok je pravila za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje projekata objasnila gđa Jelena Princivali iz Ureda za udruge Vlade RH.

Predstavnica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta gđa Marija Crnković, koordinatorica projekta Europski tjedan sporta u Republici Hrvatskoj, kroz svoju se prezentaciju osvrnula na održani Nacionalni sportski događaj Be CROactive, koji se 12. rujna 2015. godine održao na zagrebačkom Bundeku u sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta u Hrvatskoj. Također, objasnila je i ciljeve samoga projekta te dala smjernice i informacije o planovima za Europski tjedan sporta 2016. godine.
Na radionici je sudjelovao predsjednik udruge Inforur Koška.