Edukacije TREND Projekt

Inforur Koška

Udruga Inforur Koška je sudjelovala na edukacijama u sklopu TREND projekta kojeg je provodila Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje  zajedno sa partnerima na projektu, Udrugom EU Centar te Poljoprivrednim fakultetom u Osijeku. Organizirane su četverodnevne edukaciju u sklopu projekta TREND, programa ERASMUS+. Edukacija je pokrila 4 teme:

– Kako proizvoditi energiju iz biomase
– Kako svladati tehnologiju obnovljivih izvora energije
– Koja rješenja primijeniti za povećanje energetske učinkovitosti
– Kako napisati projekt u obnnovljivim izvorima energije
Sudionici edukacija su od strane predstavnika Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku prof dr.sc Davora Kralika mogli čuti bogata iskustva o obnovljivim izvorima energije s primjerima koje se nalaze u našoj okolici. Gospodin Rober Spajić je objasnio tehnologiju obnovljivih izvora energije te s poslovnim iskustvom i primjerima ukazao na što se treba poticati i u kojim uvjetima. Gospodin Vidaković iz tvrtke Energo data d.o.o.  je objasnio  područje energetske učinkovitosti s primjerima, a predstavnik Centra za poduzetništvo, g. Milan Peterka objasnio je kako biti dobar projektni menadžer i znati biti proaktivan u tome.
Završetkom edukacije polaznici će dobiti Cetifikate od Poljoprivrednog fakulteta Osijek, te će svoja stečana znanja znati upotrijebiti u svojim sredinama.